Over ons

De Dag van…. is een initiatief van Stichting Impropunt. Deze stichting heeft tot doel “het uitvoeren, produceren en/of ontwikkelen van activiteiten op het gebied van improvisatietheater en improvisatietechnieken.” Oprichters en drijvende krachten zijn André Besseling en Nico Groenenberg.

André Besseling is een van de belangrijkste grondleggers van improvisatietheater in Nederland en stond aan de wieg van o.a. TVA, Maranza, Internationaal Improfestival ‘Impro Amsterdam’ en het Remi Festival voor soloimprovisatie. Hij speelde theatersport, improvisatievoorstellingen binnen bedrijven, comedyimpro en avondvullende musicals. Vrijwel alles op het gebied van improvisatietheater heeft hij gespeeld of zelf ontwikkeld, en zijn boek ‘Theater uit het Niets’ geldt voor improspelers en met name theatersporters als een ‘must read’. Vandaar dat solo-improvisatie weer een nieuwe uitdaging is om de grenzen van het improvisatietheater nog verder op te rekken. Hij is artistiek leider van de Improacademie en geeft aan vele groepen les in improviseren.

Nico Groenenberg is van huis uit organisatieadviseur en faciliteert organisaties bij verandertrajecten, verzorgt o.a. teambuilding workshops met toegepaste improvisatie, is actief als trainings- en ervaringsacteur en organiseert met Spelwerkplaats toegepaste reallifegames. Met Theater Beet en Terugspeeltheater Amsterdam verzorgt hij bedrijfstheater.  Daarnaast  verzorgt hij particuliere cursussen theaterimprovisatie en is initiatiefnemer en coördinator van Springintheater.